« Alla artister

Aida Jabbari

Egenkomponerad musik med inspiration från soul, jazz, pop och folkmusik.
Folk/världsmusikJazz/improvisation
Singeln "Stick Up" var med i Svensktoppen 2013. Därefter har Aida släppt EP:n "Space Time" med elektronisk soul på svenska och engelska. 
Visa merVisa mindre
Aida Jabbari har även en repertoar med tonsatta dikter av Karin Boye och persiska poetissan Forough Farrokhzad som hon framför live med sång och piano. 

Aida sjunger och spelar på sitt piano i en mängd olika sammanhang: invigningar, festivaler, konferenser, mässor, bröllop och andra tillställningar.
Därutöver spelar hon även med band vid önskemål.

”Jag slogs direkt av hennes naturliga musikaliska utstrålning, värme, höga ambitionsnivå och ödmjuka med medvetna attityd till allt hon företog sig. Hon var sig själv helt enkelt. Efter att ha jobbat ett par dagar tillsammans med Aida så stod det klart att hon är orädd, begåvad men inte självupptagen utan ser på sin framtid med öppna ögon och klar hjärna. Jag bad henne att sjunga tillsammans med mig vid de två konserttillfällen som bjöds och hon tackade ja utan att tveka, trots att hon då inte visste vad vi skulle framföra samma kväll. Hon är snabb i sin musikaliska uppfattning och har ett fint gehör både musikaliskt och mänskligt.”  - Nils Landgren

Svalornas ouvertyr är från Aidas kommande föreställning där tonsättningar av dikter skrivna av Karin Boye och Forough Farrokhzad presenteras i en dramatisk tappning i en hybrid av persisk, fransk och svensk folkmusik, jazz och soul.