« Alla artister

Ale Carr

Riksspelman på fiol, mästare på cittern och kompositör
Folk/världsmusik
Ale Carr är en ung man som fullkomligt verkar flöda över av musik; ett arv från uppväxten i riksspelmansfamiljen Carr. När Ale står på scen med sin cittern i famnen, är spela - eller framföra - en grav underdrift; han exploderar i en enorm spelglädje och entusiasm. Hans gehör är kvickt, hans teknik är briljant och hans närvaro är total, och detta kombinerat med uppfinningsrikedom gör varenda musikaliskt äventyr med honom intressant och laddat.
Visa merVisa mindre
Ale hanterar mängder av instrument och musikstilar och tycks ständigt beredd att ompröva -och införliva nya influenser i sitt musicerande. Ofta hör man honom spela egna kompositioner på sin cittern i någon av sina konstellationer, men han framträder även tillsammans med symfoniorkestrar, spelmanslag och progressiva rockband. 

Ale är inte bara en skicklig musiker och instrumentalist - han drivs lika mycket av lusten att kommunicera med -och möta sin publik.

Fakta om Ale:
Ale Carr blev riksspelman på fiol som nybliven 19-åring 2008 med låtar från Skåne. Ale har även vunnit första pris i Sveriges största musiktävling för ungdomar "Musik Direkt" två gånger; 2007 och 2009 - ena gången tillsammans med systern Elna

Ale Carr avslutade sina studier i svensk folkmusik på cittern på musikhögskolan i Stockholm under 2011 och undervisar nu i folkmusik på musikhögskolan i Malmö. Ale har gjort sig ett namn som en oerhört skicklig citternspelare, lyhörd ensemblemusiker, multiinstrumentalist och  kompositör.

Ale Carr spelar utöver familjekonstellationer med band som Chokladfabriken, Dreamers Circus och Basco. Han har spelat över hela Sverige, i Belgien, Polen, Danmark, Tyskland, England, Spanien och Ungern.