« Alla artister
foto: Rickard Olausson

Bellaroush

Engagemang med svängig baktakt och elektroniska undertoner
Pop/indie/rock/urbanÅk 7-gymnÅk F-6
”Fyra vokalister uppbackade av stämsång, elektroniska loopar, orglar och sub-basar visar att det går att blanda feta baktakter, soft reggae, soul, rap och pop.... Här finns uppkäftig fuck-off-attityd som tillsammans med suggestiva, dreadlocksdoftande mörka och melankoliska undertoner fäster och tar tag.” GAFFA
Visa merVisa mindre
Bellaroush bildades i Göteborg 2009 och har sedan starten haft en vision om öppenhet, jämlikhet och inflytande. Lusten att spela musik och uttrycka sig konstnärligt har oskiljaktigt hängt samman med viljan att påverka, inspirera, engagera och förändra.

Med baktakt som grund har bandet letat sig fram bland en mängd olika genrer och bejakat de influenser som dess medlemmar haft med sig in i projektet. Det har resulterat i en utforskande, och i vissa öron genrekaotisk, samling låtar på ep-skivorna Getting There (2011) och Free (2013). Debutalbumet B E L L A R O U S H (2015) producerades tillsammans med Anders Lagerfors (Pale Honey mfl) och det samarbetet ledde till ett brett men enhetligt, nytt och spännande sound. Två albumspår gästas av Promoe från Looptroop Rockers respektive dancehallartisten Etzia.

Lira skrev: ”Det här är en alldeles briljant debutplatta, inte bara för oss reggaefrälsta."

2016 var Bellaroushs mest intensiva år hittills med turnéer i Indien, Tyskland, Holland, Spanien och Portugal.
Tre nya låtar spelades in under hösten och singeln Insecticides hade premiär hos australiska Triple J (motsvarighet P3) i oktober. 

I januari 2017 premiärvisade Gaffa deras nya musikvideo samtidigt som den tidigare singeln Sun Goes Down (feat Promoe) nådde 250 000 streams på Spotify. 

Futurereggae – för barn/unga åk 4 - gymn
Bellaroush har beskrivits som "futurereggae". Här möts influenser från punk, R'n'B, synt, pop och reggae i en experimentell rörelsefrihet. Med texter om känslor, relationer, jämställdhet, klimat- uppvaknande och mänskliga rättigheter vill Bellaroush utmana och engagera sin publik.

Mer info i pdf här intill.