« Alla artister

Ça va jaser

Passion, dramatik, revolution och anarki, ren glädje, kärlek, vänskap och vemod.
Folk/världsmusikFör äldreVisor/singersong
Ça va jaser knyter an till den franska sång-traditionen från 20-talets tango och musette till Serge Gainsbourg via Edith Piaf, Jacques Brel, Leo Ferré och svängiga Charles Trenet för att bara nämna några av dem. De framträder som trio med fokus på chanson, musette och tango och som kvintett med kontrabas och trummor för att även ge sin ”french swing”-repertoar rättvisa.
Visa merVisa mindre
Programmet kan uppföras som en renodlad konsert eller framföras till fest, mingel och dans. Både tango och swing-repertoaren passar fint att dansa till.

De har även ett familje/barnprogram där de erbjuder en dramatiserad konsert som varvar klassiska chansons med barnvisor, danser/lekar och historier kring sångerna, Frankrike och Edith Piafs barndom. 

Yann Le Nestour -sång, klarinetter och saxofon, är en genreöverskridande sångare och multiinstrumentalist. Medverkar på skivor med bland annat Jan Hammarlund, Ok Star Orchestra, Gösta Berlings Saga.

Mara Peiseniece – accordion, rör sig virtuost mellan klassisk och nutida musik, musette, tango och Richard Gallianos dragspelsjazz. 

Anna Petraskevica – tvärflöjt, är i Lettland en av sin generations mest framträdande kammarmusikflöjtister. 

Jesper Kviberg – trummor, har även spelat med internationella storheter som Clark Terry, Bernt Rosengren och kompat några av de största svenska rösterna som Claes Jansson, Monica Borrfors och Lill Linfors.

Mats Dimming – kontrabas, syns och hörs i tusen spännande konstellationer, bl a med frijazzstjärnor som Arne Forsén, APUH! och nutida musik ensemblen The Great Learning Orchestra.