« Alla artister

Karin Ericsson Back

Sångerska, folkmusiker & pedagog
Folk/världsmusikVisor/singersong
Med folkmusiken som grund, en gedigen utbildning från Kungliga Musikhögskolan och många års branscherfarenhet har Karin Ericsson Back utvecklat en bred musikalisk plattform som spänner över flera genrer. Traditionella låtar blandas med nykomponerat material, snirkliga koraler möter svulstiga tangos. Karin framträder gärna solo men samarbetar också med flera andra musiker. Förutom att sjunga spelar Karin gitarr, mandolin, fiol och piano. Hon är också verksam som kompositör och arrangör.
Visa merVisa mindre
Karin har bl a framfört solistisk kulning vid Polarprisgalan, Dalhalla, Right Livelihood Award och sjungit vid ceremonier i Stadshuset Blå Hallen och Kungliga Tennishallen. Hon har framträtt tillsammans med flertalet orkestrar och sjungit allt från schlagers till nykomponerad konstmusik. På scen är Karin van att improvisera både i presentation och sång/musik men arbetar också med fasta manus och agerande talroller.

Karin är en av medlemmarna i den internationellt kända vokalgruppen Irmelin som turnerar världen över och sjunger i duon ToKFolk tillsammans med Tuulikki Bartosik, accordeon.
Hon samarbetar även med kompositören och musikern Hans B. Granstöm, i Stockholm Root Music.

Karin är även verksam som pedagog och genomför löpande folkmusikprojekt med körer och sångensembler.