« Alla artister
foto Elias Gammelgård

Kristin Malmborg

Uttrycksfull cellist och kammarmusiker
Klassisk/opera
Kristin Malmborg arbetar som frilansande cellist och har spelat med flertalet av Sveriges orkestrar såsom Svenska Kammarorkestern, Nordiska Kammarorkestern och Kungliga Filharmonin i Stockholm. Med olika kammarmusikgrupper har hon konserterat mest i Sverige, men även i Polen, Tyskland, Norge och England. De senaste tre åren har hon spelat med Anders Ekborg på hans turné Stilla Jul med Stefan Nilsson och Bengt Magnusson.
Visa merVisa mindre
Kristin har gjort egna produktioner, senast musikföreställningen ”Eld och Passion” som hade premiär på Teaterstudio Lederman hösten 2016, där hon spelar med pianisten Henrik Berg. Se mer info om programmet i pdf här intill.

AuroraPolaris cello och gitarrduo spelar Kristin tillsammans med den kanadensiska gitarristen Timothy Phelan. De gjorde under sommaren och hösten 2017 konsert-turnéer i Tyskland, Mexiko och Kanada. Mer info om duon i pdf här intill. 

Kristin Malmborg som är utbildad cellist och pedagog på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Musikhochschule i Stuttgart och diplomerad vid Frederic Chopin Akademin i Warszawa brinner även för undervisning och har startat och driver Östermalms Celloakademi.