« Alla artister

Lisa Björänge Quintet

En jazzsångerska som tänjer på gränserna. Med några av Sveriges hetaste musiker spelar hon sin egen musik och presenterar ABBA-låtar i nytänkande jazzversioner.
Jazz/improvisation
Egna kompositioner och omsorgsfullt utvalda odödliga poplåtar tvinnas varsamt ihop av Sveriges kanske just nu mest homogena jazzband till ett litet paket påhittig musik av bästa märke.
Visa merVisa mindre
I april släppte Lisa Björänge Quintet albumet ”Bang!” på Hoob Records. Skivsläppet firas därefter bl.a. med releasekonserter på Fasching/Stockholm, Nefertiti/Göteborg och Musikverket i Sandviken. Lisa Björänge brukar beskrivas som en av de mest uttrycksfulla av alla de många unga jazzvokalister som kommit fram på senare år. De egna alstren varvas här med ett par noggrant utvalda och kärleksfullt isärplockade ABBA-låtar samt Beatles-favoriten ”Help”.

Lisa Björänge - Sång
Klas Toresson - tenorsax
Fabian Kallerdahl - piano
Pär-Ola Landin - kontrabas
Jon Fält - trummor

”Bland de egna verken, inledande stingfyllt rörliga och härligt gungande Outside the Box och Go Away, de båda allvarligt högtidliga You Need To Be Gentle med körsång och Falling Fast med innerlig nerv, visar Lisa Björänge att hon behärskar både snabbt tempo och balladform mycket väl och att hon även behärskar komponerandets konst”
Thord Ehnberg, DIG Jazz

”Med röstomfång och trivsam yvighet, betydande dynamik och fantasi ångar Lisa Björänge genom en jazzig blandskog.”
Leif Carlsson, LIRA

”Svänget sitter från första låten och intensivt ös blandas med mer eftertänksamma solon. Lisa Björänges röst är rörlig och behaglig, med ett lika musikaliskt som naturligt känslouttryck.”
Camilla Dal, GD

 "Vid sångmikrofonen en av de mest uttrycksfulla av alla de många unga jazzvokalister som kommit fram. Lisa Björänge, vågar visa sig från flera sidor. Ljuvlig ibland, fräck emellanåt, ekvilibristisk när det passar och helsikes intensiv i avgörande lägen. Scatsången är av hög klass (ej så vanligt bland de unga och oförvägna) och samarbetet med bandmedlemmarna en fröjd att se och höra." 

Leif Domnérus, Orkester Journalen