« Alla artister

Micaela Gustafsson

Låtskrivare och artist med roligt musikutbud för barn
FörskolaÅk F-6
Micaela Gustafsson har både varit verksam som akrobatisk skådespelare med inriktning på Commedia Dell’Arte och som hit-makare inom populärmusik. Sedan några år tillbaka har hon dock landat i att skriva musik för barn. Hon kombinerar nu alla sidor från sin bakgrund i ett flertal musikföreställningar och konsertprogram. 
Visa merVisa mindre
Sedan 2013 har Micaela spelat Speldosan och Hallå i lådan för många tusentals barn ute på förskolor i Stockholms stad. Under 2016 har hennes repertoar utökats med Badorkestern, Filt & kudde och Undra sa flundra. Micaela har tidigare bl a jobbat på Pantomimteatern och samarbetat med Förlaget Lutfisken AB och Sweden Songs.

Micaela har släppt 3 CD för barn; Barnlåtar i am & C (2011), Nä-eh (2016) och Några månader i Farsta (2016).

Speldosan (fr 3-7 år) är en musikföreställning i litet format där Micaela dyker upp som olika karaktärer –likt gubben i lådan-  ur en stor speldosa och framför olika låtar. Barnen får vara med och veva igång varje låt och sjunga med.

Hallå i lådan (1-2 år) är en minimal musikal på ca 15 minuter för de allra minsta. Föreställningen spelas i samma scenografi som Speldosan men är utformad så att den passar en yngre åldersgrupp.

Filt & kudde (1-3 år) blandar slapstick och sång i en rolig kombination anpassad för de minsta. Filten och kudden är med och bidrar till olika visuella förvandlingsmoment. Musiken baseras på låtar från cdn Nä-eh.

Badorkestern (0-10 år) (familj) består av tre musiker som bjuder på välkända vattenrelaterande visor. Spelas i anslutning till vatten, gärna med möjlighet till vattenlek och bad. Det kan vara t ex vid en plaskdamm, fontän, i en simhall eller på en badplats.
 
Undra sa flundra (3-8 år) Här sjunger Micaela nya rimtäta låtar uppbackad av Mikael Lönnbjers slagverksbaserade 1-manna-orkester. Vi utlovar många blöta djur, rytmer, marimba och vilda associationer!

Konsäärt (1-2 år)
En rolig musikupplevelse för de allra yngsta, proppfull av finurliga små överraskningar. Samtidigt är det en klassisk konsert med stil, där förskolan för ett ögonblick förvandlas till Konserthuset. Konserten är skapad av och med Micaela Gustafsson och Mikael Lönnbjer och är utformad för att turnera uppsökande på förskolor eller bibliotek.

Se pdfer med mer info för samtliga program här intill.