« Alla artister

Miriam Aïda

Loving the Alien - en hyllning till David Bowie
Folk/världsmusik
Miriam Aïda släppte nya albumet Loving the Alien under september 2018 och firade med releasekonserter i Sverige, Danmark och Finland. Denna gång har hon inspirerats av David Bowie och hans mod och budskapet att följa sitt hjärta.
Efter framgångarna som vinnare av Årets Artist på Folk & VärldsmusikGalan med motiveringen: ”En mångsidig artist, färgstark, egensinnig, djärv och personlig. En vinnare som vrider och vänder på det välbekanta och skapar nya perspektiv för oss alla.” och med Manifestvinnande albumet É de Lei! (2014) och Quatro Janelas (2015) fortsätter Miriam Aïda och hennes prisbelönta grupp att skapa nya perspektiv med sina tolkningar av Bowies starkaste låtar.
Visa merVisa mindre
Med influenser av afro-brasilianska rytmer, jazz, reggae och en dos svensk melankoli gör de låtar hämtade från olika eror i Bowies karriär: Space Oddity, Let ´s Dance,  Loving the Alien, Dollar Days, och Ziggy Stardust för att bara nämna några.

Miriam Aïda – sång
Mats Andersson – 7-strängad gitarr Finn Björnulfson – slagverk
Ola Bothzén – slagverk
Gäster: Nils Landgren – trombon & Fredrik Kronkvist – flöjt, sopransaxofon

Miriam Aïda har släppt åtta album i eget namn och har turnerat i Skandinavien, Europa, Brasilien och Japan. Med sin stora passion för Brasiliansk musik har hon delat scenen med några av Brasiliens största artister som Hermeto Pascoal, Badi Assad, Paulo Braga och gitarrmästaren Marco Pereira. Som krönikör (LIRA, Ystad Allehanda, P2 Jazzradion), programledare och producent för Sveriges Radio P2 LIVE är hon idag en intressant och rosad kulturprofil.