« Alla artister

Siri Karlsson

Experimentell independent folk
Folk/världsmusikNutida/experiment
Siri Karlsson är en prisbelönt duo som formexperimenterar med folkmusik, friform och psykedelia. Duon består av Maria Arnqvist på altsax, synt, piano, sång och Cecilia Österholm på nyckelharpa, sång. 
Visa merVisa mindre
Siri Karlsson har med sina fyra album förändrat bilden av folkmusik i Sverige. De har vunnit priser och publiker från skilda genrer genom sitt helt egna sound, avantgardistiskt, konstfullt, lekfullt, tungt och gränsöverskridande. Siri Karlsson är Maria Arnqvist på altsax, syntar, elektronik och sång och Cecilia Österholm på nyckelharpa, sång och elektronik. 

Siri Karlsson har ett nära förhållande till Västafrika, där Maria lärde sig spela saxofon på klubbarna i Ouagadougou. Duon har turnérat i Mali och Burkina Faso och samarbetat med musiker som Toumani Diabate´ och Solo Dja Kabaco. I maj 2016 var Siri Karlsson inbjudna till en av Västafrikas största jazzfestivaler Jazz a` Ouaga i Ouagadougou, Burkina Faso. I dallrande 40-gradig subsaharisk hetta spelade de sin psykedeliska folkmusik från Sverige med stor framgång. Siri Karlsson gick tillsammans med producenten Jari Haapalainen in i en studio dit de bl a bjöd in en av Burkinas främsta artister Solo Dja Kabaco och skapade musik utifrån skisser de hade med sig. Det resulterade i EP:n Ouaga Sessions. I början av november turnerar Siri Karlsson & Solo Dja Kabaco i Sverige.

2018 skrev duon ett beställningsverk till SR P2 festivalen Art’s Birthday Party, Horror Vacui, som sla¨pps som album våren 2019.