« Alla artister
foto Rene Jakobson

Susanna Risberg

Prisbelönt, ung jazzgitarrist och kompositör
Jazz/improvisationPop/indie/rock/urban
“Trots sin ringa ålder redan ett stjärnskott med en diger meritlista och en trygg klippa i en mängd olika sammanhang. Det började med en elgitarr och en idol som heter Jimi Hendrix. Idag spås hon bli en av Sveriges främsta gitarrister.” - så löd juryns motivering då Susanna Risberg vann P2’s prestigefyllda pris Jazzkatten som "Årets Nykomling"
Visa merVisa mindre
Susanna Risberg, den prisbelönta gitarristen, kompositören och bandledaren har vid 25 års ålder redan hunnit vara solist med en mängd storband och symfoniorkestrar, turnérat norden runt med egen grupp, spelat med artister som Marit Bergman, Elin Ruth, Svante Thuresson m.fl., vunnit Hagström Stipendiet två gånger och studerat vid KMH, och Berklee, där hon bl.a. tilldelades det prestigefyllda  “Jimi Hendrix Award ’11”. 

”Det är tekniskt briljant hos alla inblandade och musikaliskt nästan läskigt bra... Susanna har – som jag förstått det – varit lite smyghajpad de senaste åren och det med all rätt. Det jag ofta saknar på jazzscenen är attityd men här finns det gott om den varan samtidigt som det stundtals nästan (men bara nästan) får bli lite finstämt.”
- Örjan Furberg, Västerbottens-Kuriren

”She is one of the most talented students I have ever worked with: a brilliant and fearless improviser, a wonderful composer in both pop as well as jazz idioms”
- Mick Goodrick

Susanna Risberg Trio
Ale William Sjöström - bas
Jonathan Lundberg - trummor
Susanna Risberg - gitarr

Susanna Risberg Trio + Malin Wättring
Ale William Sjöström - bas
Jonathan Lundberg - trummor
Malin Wättring - sax
Susanna Risberg - gitarr

Strayhorn Cats
Susanna Risberg - gitarr
Erik Weissglas - gitarr
Owe Almgren - bas
Martina Almgren - trummor