« Alla artister

Yakumbé

Ett slagverkskollektiv som blandar sång med rytmer från alla världens hörn.
Folk/världsmusik
Yakumbé är slagverksgruppen som sedan starten 1993 skapat ett helt eget sound, genom att blanda influenser från världens svängigaste rytmer med melodier. Gruppen har på detta sätt utvecklat ett musikaliskt språk som sprider lycka, eufori och en känsla av samhörighet. Med sin explosiva energi och sitt unika sväng kan Yakumbé försätta vem som helst i vild extas, och få varje dansgolv att förvandlas till ett gungande hav…
Visa merVisa mindre
I 2015 släpptes första skivan, Yakumbé, som sammanfattar gruppens 23-åriga musikaliska utforskning. Nu, under utformningen av andra skivan Rinkebysvängen, har de riktat fokus mot att undersöka svensk folkmusik och vad som händer när olika folkmusiktraditioner möts och flätas samman.

Yakumbé har lång erfarenhet av att spela för all slags publik. Efter en turné med bejublade konserter för barn och ungdomar i Musik i Sörmland’s regi under 2016/2017 har repertoaren breddats med nytt material som de nu vill förmedla ut i världen.

“Ett stor buffé med egenskrivna rytmer blandat med episka folksånger och över hela det dignande bordet hänger girlanger av improvisation, lek och skicklighet.”
- Sara Parkman